عكس یادگاری با سینمای 88!

عكس یادگاری با سینمای 88!
زنده رود نام برنامه‌ای بود با اجرای رشیدپور نیمه‌تمام ماند. رشیدپور خیلی بدشانس بود. چون درست در برنامه‌ای كه خودش تمام خط قرمز‌ها را رعایت كرد، یكی از مهمانان برنامه (مهراوه شریفی‌نیا) به جاده خاكی زد و ...
 
همیشه آخر سال كه می‌رسد همه یاد حساب و كتاب می‌افتند. بررسی دقیق مسیری كه سینمای ما در سال گذشته طی كرده در این فرصت كوتاه ممكن نیست. فعلا فقط می‌توانیم چند فیلم و بازیگر شاخص را از لابلای اتفاقات سال 88 بیرون بكشیم و در كنارشان عكس یادگاری بگیریم. تا چند روز دیگر آخرین برگ‌های سینمای 88 ورق می‌خورد و پرونده‌اش بسته می‌شود. امیدواریم در سال جدید تنور گیشه‌های سینمای ایران داغ و بازار فیلم ساختن و فیلم دیدن همچنان پررونق و پرمشتری باشد.

عزرائیل: پولسازترین نقش

بازیگری كه در سه روز 90 میلیون تومان دربیاورد، در 365 روز حتما پولش از پارو هم بالا می‌زند.
یك حساب سرانگشتی كه بكنید می‌فهمید او چند روزه می‌تواند صاحب یك خانه لوكس شود.
در سال 88 سرانجام طلسم ممنوع‌التصویری گلزار شكسته شد و طرفداران دو آتشه این سوپراستار چشمشان به جمال او روشن شد.
حاج آقای زم علت پرداخت دستمزد 90میلیونی را هم تشریح كرد. علت اصلی این بوده كه مرگ زیبا و جذاب به نظر برسد كه سوپراستار سینمای ایران بابت بازی در هر سكانس 15 میلیون و بابت هر دیالوگی كه گفته هفت، هشت میلیون تومان دریافت كرده است و حتما می‌دانید كسی جز گلزار(عزراییل نود میلیون تومانی) نمی‌تواند از عهده این مسوولیت برآید!
او این 90 میلیون را برای بازی در نقش عزراییل گرفت. یعنی نقشی كه هفت هشت كلمه بیشتر حرف نمی‌زد. پیش‌بینی می‌شود او سال آینده برای نقش آدم‌های پرحرف چند میلیارد تومان درخواست كند. تهیه‌كننده‌هایی كه با او كار می‌كنند حتما باید دسته چك همراه داشته باشند چون اگر قرار باشد نقدی حساب كنند باید وانت بفرستند تا اسكناس‌ها را خدمت آقای سوپر استار بیاورد!

عاشقانه‌ترین فیلم ؛ به رنگ ارغوان (ابراهیم حاتمی‌كیا)

می‌توانیم مسائل حاشیه‌ای فیلم را فراموش كنیم و از پیگیری ماجرای عاشقانه‌اش لذت ببریم. اصلا فراموش كنیم كه وزارت اطلاعات یك زمانی با اكران این فیلم مخالفت كرده و فیلم به خاطر مسائل سیاسی چندین سال توقیف بوده. ما با یك مامور وظیفه‌شناس مواجهیم كه در دوراهی عقل و دل‌گیر كرده. دلش می‌گوید دل ببند و بمان و عقلش می‌گوید كارت را انجام بده و برو. او مسیر عجیب‌تری را انتخاب می‌كند. می‌رود اما دوری را تاب نمی‌آورد و برمی‌گردد.
روابط عاشقانه تصویر شده در این فیلم در مقایسه با سایر فیلم‌های حاتمی‌كیا حال و هوای دیگری دارد. در فیلم‌های او عشق بین زن و همسر (آژانس شیشه‌ای)، خواهر و برادر (از كرخه تا راین)، پدر و دختر (به نام پدر) و... را دیده بودیم. اما این یكی با همه آنها فرق داشت.

خوش‌شانس‌ترین بازیگر؛ مصطفی زمانی

كسی كه حتی یك دقیقه بازی در هیچ فیلم و سریالی را در كارنامه‌اش نداشت به یك باره هزاران دقیقه بازی كرد و چهره شد. عكسش رفت روی جلد مجله‌ها و انواع محصولاتش اعم از سررسید، دفتر، پیراهن و... به بازار آمد.
بعد هم زد توی كار سینما و شد یكی از پركارترین بازیگران امسال جشنواره. مصطفی زمانی الان یك چهره مشهور بین‌المللی است. چون می‌دانید كه سریالش را در كشورهای دیگر هم نمایش می‌دهند. یك بخش دیگر خوش‌شانسی‌اش هم این بود كه نقش یك پیامبر محبوب و دوست داشتنی یعنی حضرت یوسف(ع)‌ را بازی كرد. خوش شانسی از این بیشتر؟
او با سه فیلم ‌كیفر‌ (‌حسن فتحی)،‌ ‌آل (بهرام بهرامیان)‌ و بدرود بغداد‌ (مهدی نادری)‌ یكی از پركارترین بازیگران جشنواره امسال بود. هر سه فیلم او در بخش مسابقه حضور داشتند اما او برای هیچكدام از این فیلم‌ها نامزد دریافت جایزه نشد.

تاثیرگذارترین فیلم ؛درباره الی (اصغر فرهادی)

كاش می‌توانستیم الی را پیدا كنیم و از او چند سوال كوچك بپرسیم. بپرسیم نامزدش را دوست داشت یا نه؟ وقتی بادبادكش را رها كرد و دل به دریا زد چه حسی داشت؟ برای نجات كودك رفته بود یا می‌خواست خودش را به امواج خروشان بسپارد؟ اصلا اسم واقعی‌اش چه بود؟ الهه یا المیرا یا الناز یا...
علیرضا (نامزد الی) وقتی با سپیده حرف می‌زد، به او می‌گفت: فقط یك كلمه بگو. آره یا نه؟
ما هم دوست داریم در حد همین یك كلمه جواب‌های الی را بشنویم. اما چه فایده كه آن جنازه بی‌روح خوابیده در سردخانه نمی‌تواند جواب هیچ كدام از سوال‌هایمان را بدهد. نزدیك به یك سال از اكران درباره الی‌ گذشته اما هنوز داریم به جزییاتش فكر می‌كنیم. راستی به نظر شما آن آدم‌های بحران زده می‌توانند خودروی در گل‌گیر كرده سكانس آخر را حركت بدهند؟
درباره الی حدود یك میلیارد و دویست میلیون تومان فروخت و در جدول گیشه پس از اخراجی‌ها 2 و خروس جنگی به مقام سوم دست یافت. این فیلم در سال گذشته افتخارات زیادی برای سینمای ایران كسب كرد. فیلمی كه جایزه خرس نقره‌ای جشنواره برلین و بهترین فیلم بلند داستانی در جشنواره فیلم «تریبیكا» و چند جایزه ریز و درشت دیگر گرفته را نباید با دیگر فیلم‌های رایج و معمولی سینمای ایران مقایسه كرد.

كم‌فروش‌ترین فیلم؛ در میان ابرها

بر اساس آمار و ارقامی كه سایت بنیاد سینمایی فارابی اعلام كرده فیلم «در میان ابرها» با فروش 38 میلیون ریالی كم‌فروش‌ترین فیلم امسال بوده است. این فیلم در پایین‌ترین نقطه جدول گیشه 88 قرار می‌گیرد. نكته جالب این كه این فیلم از یك بازیگر ستاره به نام الناز شاكردوست هم بهره گرفته است. در میان ابرها داستان دلدادگی پسری ایرانی به دختری عراقی در یك روستای مرزی است.
از دیگر فیلم‌های پایین جدولی می‌توان خانه روشن (60 میلیون ریال)، چهره به چهره (65 میلیون ریال) استشهادی برای خدا (97 میلیون ریال) را نام برد. البته باید به این نكته اشاره كرد كه این فیلم‌ها شرایط عادلانه‌ای برای اكران نداشته‌اند و پس از گذشت نزدیك به یك ماه از پرده پایین كشیده شده‌اند. در حالی كه فیلم‌های پرفروش مثل اخراجی‌ها و سوپراستار و. . . حدود 3 ماه روی پرده‌ها جاخوش كرده‌اند.

تلخ‌ترین فیلم؛ صد سال به این سال‌ها

«صد سال به این سال‌ها» یعنی تحمل اوج فلاكت و مصیبت برای یك زن. هر چه داستان جلوتر می‌رود، فضای تلخ و تیره و تار آن پر رنگ‌تر می‌شود. به تدریج لبخند از لبان قهرمان اصلی داستان حذف می‌شود و جای آن را بغض و آه و حسرت می‌گیرد.
فیلم زندگی «ایران» را در مقاطع مختلف همچون انقلاب، دفاع مقدس و اصلاحات مورد بررسی قرار می‌دهد. بازی فاطمه معتمدآریا در سكانسی كه خبر شهید شدن پسرش را به او می‌دهند خیره‌كننده است. همرزم پسرش بغض كرده و تنهایی دم در ایستاده. هیچ دیالوگی بین آنها رد و بدل نمی‌شود. ایران به چشم‌های او كه نگاه می‌كند همه چیز را می‌فهمد. به داخل خانه می‌رود و حوله پسر شهیدش را بو می‌كند و فریاد می‌زند: پسرم، امیدم. . .
در بین فیلم‌های تلخ سال 88 می‌توان به فیلم‌های «هیچ» و «هفت دقیقه تا پاییز» هم اشاره كرد. اما «صد سال به این سال‌ها» از همه تلخ‌تر و سیاه‌تر بود.
 
پرخرج‌ترین فیلم؛ ملك سلیمان (شهریار بحرانی)
سال گذشته سینماگران برای ساخت فیلم‌های گران و پرهزینه و به اصطلاح بیگ پروداكشن با هم كورس گذاشتند.
تهیه‌كننده فیلم ملك سلیمان خودش در یك اقدام شفاف سازانه! پرده از یك واقعیت برداشت و گفت:‌ واقعیت این است كه 5 میلیارد تومان برای ساخت این فیلم هزینه شده است.
ملك سلیمان پرخرج ترین فیلم جشنواره امسال بود.از آن طرف در روزهای پایانی سال مجید مجیدی نشان داد كه می‌خواهد ركورد ملك سلیمان‌ را بشكند. خبر اعلام شده از این قرار بود: «مجید مجیدی، كارگردان سینمای ایران قصد دارد فیلم حماسی تاریخی درباره حضرت محمد (ص) را با هزینه 30 میلیون دلاری بسازد كه پرهزینه‌ترین و بلندپروازترین پروژه سینمای ایران خواهد بود كه خارج از كشور ساخته می‌شود.» با توجه به این كه هنوز فیلم مجیدی مجیدی ساخته نشده باید ملك سلیمان را پرخرج‌ترین فیلم سال 88 بدانیم.

بد شانس‌ترین بازیگر؛ حمید فرخ‌نژاد

انگار قرار نیست كبوتر شانس روی شانه‌های فرخ‌نژاد بنشیند. او امسال هم سیمرغ نگرفت، اما بیشتر از هر بازیگر دیگری در مدت 10 روزه جشنواره نامش برده شد و مورد تشویق قرار گرفت. لحظه‌ای كه علی معلم مجری مراسم اختتامیه امسال جشنواره فیلم فجر اسامی نامزدها را اعلام می‌كرد،‌ حضار سالن برج میلاد یك پارچه نام «فرخ‌نژاد» را فریاد می‌زدند. حتی خبرنگاران و عكاسانی كه آن روز به داخل سالن راه نیافته بودند، نامه‌ای را به او دادند كه وقتی می‌رود بالای سن بخواندش. یعنی همه اینقدر از جایزه بردن این بازیگر مطمئن بودند. اما آن اتفاقی كه همه منتظرش بودند نیفتاد.
حمید فرخ‌نژاد با هفت فیلم پركارترین بازیگر جشنواره امسال بود. سه تا از فیلم‌هایش در بخش مسابقه حضور داشت. یعنی فیلم‌های «به رنگ ارغوان»، «شب واقعه» و «بیداری رویاها» كه در نهایت به بخش مسابقه راه یافتند.

ضعیف‌ترین فیلم ؛زم‌هریر

آش «زم‌هریر» آنقدر شور بود كه صدای همه را در آورد. منتقدان و خبرنگاران از كارگردان فیلم خواستند بابت این كه وقتشان را تلف كرده از آنها عذرخواهی كند. تهیه‌كننده و چند نفر از بازیگران فیلم در جلسه مطبوعاتی‌اش حاضر نشدند روی سن بروند و از فیلم دفاع كنند. جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد هم درباره فیلم گفت: «زم‌هریر» به دلیل توهین به دفاع مقدس هیچ‌وقت به اكران عمومی نمی‌رسد.
زم‌هریر یكی از موضوعاتی بود كه باعث اتحاد خبرنگاران با گرایش‌های مختلف سیاسی شد. بیشتر منتقدان در این كه زمهریر بدترین فیلم سال است، اتفاق نظر داشتند. البته برخی‌ها هم بودند كه می‌گفتند فیلم‌های ضعیف دیگری هم ساخته شده‌اند و بر خلاف زمهریر اینقدر دیده نشده‌اند.

شادترین فیلم: تهران روزهای آشنایی (داریوش مهرجویی)

اپیزود اول فیلم طهران تهران قرار است نمایانگر زیبایی‌های كلانشهر تهران باشد. اگر دقت كرده باشید در تیتراژ هم نام عوامل این اپیزود با فونت سفید نوشته شده و نام عوامل اپیزود دوم با قلم سیاه. وقتی قرار باشد محصول نهایی كار شاد و سرخوشانه از آب دربیاید،‌ بهترین گزینه برای اجرای این ماموریت داریوش مهرجویی است. یك نكته عجیب: فیلمی را به عنوان شادترین فیلم سال انتخاب كرده‌ایم كه در سكانس آغازینش سقف خانه بر روی سفره هفت‌سین آوار می‌شود و بلایی آسمانی شادی‌های زمینی یك خانواده فقیر را خراب می‌كند.
ولی انگار پدر خانواده به این اشعار قدیمی كه «زده‌ام فالی و فریادرسی می‌آید» و «برخیز و مخور غم جهان گذران» خیلی اعتقاد دارد.
او پس از این اتفاق غم‌انگیز، زن و بچه‌اش را برمی‌دارد و دور شهر می‌گرداند. این طوری هم به خودشان خیلی خوش می‌گذرد هم به ما كه در سالن تاریك داریم آنها را تماشا می‌كنیم.
در یك سفر دو ساعته لذت بخش می‌توانیم دور تهران بگردیم و ازدیدن زیبایی‌هایش لذت ببریم.
فیلم به یادمان می‌آورد كه در دل این شهر گنجینه‌هایی خوابیده كه ما خودمان را از دیدنش محروم كرده‌ایم. كارگردان دعوتمان می‌كند به بازبینی این گنج‌های نهان. به یادمان می‌آورد كه اگر هویت این شهر را نشناسیم خودمان را از چشیدن چه لذت‌هایی محروم كرده‌ایم.
آوازهای شاد پیرمرد و پیرزن‌ها را بگذارید كنار این جمله بامزه پدر كه به خانواده‌اش می‌گوید: ببینید چه جای خوبی آوردمتون!
پاداش این همه خوشبینی خانه لوكس و شیكی است كه به كمك همان سالخوردگان به اعضای خانواده تقدیم می‌شود.

متفاوت‌ترین بازی امین حیایی

امین حیایی پس از این كه ده‌ها بار در نقش جوان‌های آس و پاس و بی خیال و شیرین عقل و... بازی كرد، سرانجام پوست انداخت و در یك فیلم جدی و غیر كمدی ایفای نقشی جدی را پذیرفت. هنگامه قاضیانی در جلسه مطبوعاتی فیلم بیداری رویاها می‌گفت از همان روز اول مهم‌ترین ابهامم این بود كه جلوی یك امین حیایی متفاوت چطور باید بازی كنم.
عادت كرده‌ایم كه امین حیایی را در نقش آدم‌های شیرین و بامزه ببینیم. اما او امسال ثابت كرد كه نقش‌های جدی و عبوس را هم خوب می‌تواند بازی كند.
البته او تا به حال چندین بار در فیلم‌های جدی بازی كرده. مثل فیلم شب كه یك محصول دینی و معنوی بود. اما در همان جا هم لایه‌های طنز نقش را پررنگ می‌كرد و بامزه‌پرانی‌هایش خاطره كلیشه ثابت امین حیایی را برایمان زنده می‌كرد. اما داستان بیداری رویاها‌ با بقیه فیلم‌هایش متفاوت بود. او در طول نود دقیقه زمان فیلم حتی یك بار هم لبخند نزد. به جایش تا می‌توانست داد و فریاد كرد و به خاطر این كه قرار است همسرش را از دست بدهد غصه خورد.

مودب‌ترین مجری محمد صالح‌علا
صالح‌علا در برنامه «دو قدم مانده به صبح» وقتی روبه‌روی دوربین می‌نشیند انگار می‌خواهد صمیمانه‌ترین احساساتش را به نزدیك‌ترین فرد زندگی‌اش تقدیم كند. او دوست دارد همیشه دست به سینه روبه‌روی یكان یكان مخاطبان عزیز بنشیند. اما چون باید كاغذی در دست بگیرد فقط به گفتن این جمله اكتفا می‌كند. وقتی می‌خواهد نام شبكه 4 را بیاورد حتما از پیشوند محترم استفاده می‌كند.
از نظر صالح‌علا گفتن مخاطبان عزیز كافی نیست. بنابراین او می‌رود سراغ اصطلاحات خودساخته‌ای چون مخاطبان جان و پیشانی بلند و روی‌سپید و رستگار. او دوست دارد برنامه‌اش را عاشقانه اجرا كند. به همین خاطر این طوری شروع می‌كند: باز كن دكان كه وقت عاشقی است.

بدشانس‌ترین مجری رضا رشیدپور

زنده رود نام برنامه‌ای بود كه در سال 88 با اجرای رشیدپور نیمه‌تمام ماند و به خاطره‌ها پیوست. رشیدپور خیلی بدشانس بود. چون درست در برنامه‌ای كه خودش تمام خط قرمز‌ها را رعایت كرد، یكی از مهمانان برنامه (مهراوه شریفی‌نیا) به جاده خاكی زد و كاسه و كوزه برنامه را به هم ریخت.
او درباره «حس ناسیونالیستی» و «عرق ملی» چیزهایی گفت كه نباید می‌گفت. مدیركل صدا و سیمای مركز اصفهان به تازگی اعلام كرد: در سری‌های قبلی برنامه زنده‌رود مشكلاتی وجود داشت، اما برطرف نشد؛ به همین دلیل ناچار به تغییر مجری برنامه شدیم. حرف‌های جنجالی مهمانان رشیدپور چندین بار برنامه‌هایش را دچار مشكل كرده است.

خبرسازترین مجری عادل فردوسی‌پور
می‌گویند در برخی كشورها برای این كه مردم قدر ادیسون‌ را بدانند به مدت چند دقیقه برق‌ها را قطع می‌كنند. حكایت تعطیلی موقت برنامه نود در سال 88 هم این‌گونه بود. وقتی مردم چند دوشنبه شب كسل‌كننده را بدون نود سپری كردند، با روابط عمومی شبكه 3 تماس گرفتند و خواستار پخش برنامه شدند.
سال 88 شایعه تعطیلی برنامه نود خیلی قوی چندین‌بار در رسانه‌های غیررسمی منتشر شد. حتی گفته شد كه قرار است نود بدون عادل به راهش ادامه دهد. كه هیچ كدام از این شایعات درست نبود.
در سال 88 بازار بد و بیراه گفتن برخی مربیان و بازیكنان به «عادل» همچنان داغ بود. تا جایی كه محمد مایلی‌كهن او را «شومن كبیر» نامید و گفت: فردوسی‌پور با برنامه‌اش اهداف سیاسی و اقتصادی را دنبال می‌كند.
فردوسی‌پور آنقدر اعتماد به نفس داشت كه وقتی یك ورزشگاه (تراكتورسازی تبریز) علیه او شعار می‌دادند، تصویر و صدای آنها را پخش كرد.
عادل فردوسی‌پور متولد مهر ???? در تهران و دارای مدرك كارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است. او هم‌اكنون استاد دانشگاه هم هست و واحد درسی زبان انگلیسی تخصصی مهندسی صنایع را در دانشگاه تدریس می‌كند.

شایعه‌سازترین مجری مرتضی حیدری

تنها چند روز غیبت برای مجری ثابت شبكه دو كافی بود تا انواع و اقسام شایعات رنگارنگ درباره‌اش منتشر شود. خیلی‌ها گفتند او ناپدیده شده است. خیلی از سایت‌ها هم نوشتند او اقدام به پناهندگی كرده است. خیلی‌ها هم چند گام جلوتر رفتند و گفتند او به خاطر این كه اقدام به پناهندگی كرده دستگیر هم شده است. در نهایت او در ارتباط تلفنی مستقیم با برنامه بیست و سی درباره شایعات پیرامون خود توضیحاتی ارائه كرد و به شایعات پایان داد. این مجری مشهور سیما در این مصاحبه خروج خود از ایران را صرفا برای تحصیل عنوان كرد و چندی بعد دوباره به صفحه تلویزیون بازگشت.

قدیمی‌ترین مجری بهرام شفیع

وقتی صدای «بهرام شفیع» را می‌شنوید یاد خاطرات قدیمی بیست سی سال پیش می‌افتید. او برنامه ورزش و مردم را به همان شیوه سابق اجرا می‌كند. تنها تفاوتش با قبل این است كه ساعت پخش برنامه از یكشنبه شب به جمعه صبح عوض شده. او سال‌هاست كه كار گزارشگری را كنار گذاشته و فقط مجریگری و البته فدراسیون‌داری می‌‌كند. یكی از ویژگی‌های گزارشگری او این بود كه بیشتر درباره حواشی و جزییات مسابقه صحبت می‌كرد و بعضی وقت‌ها یادش می‌رفت كه در زمین دارد یك اتفاقاتی می‌افتد!
بهرام شفیع سال 88 مدت 4 سال دیگر ریاست فدراسیون هاكی را برعهده گرفت.
 

0 نظرات:

ارسال یک نظر


 
 گردنبند متولدین فروردین ماه
 گردنبند متولدین اردیبهشت ماه
 گردنبند متولدین خرداد ماه
 گردنبند متولدین تیر ماه
 گردنبند متولدین مرداد ماه
 گردنبند متولدین شهریور ماه
 گردنبند متولدین مهر ماه
 گردنبند متولدین آبان ماه
 گردنبند متولدین آذر ماه
 گردنبند متولدین دی ماه
 گردنبند متولدین بهمن ماه
 گردنبند متولدین اسفند ماه