جزیره هاوایی که یکی از پرطرفدارترین اماکن توریستی جهان به شمار میرود با بنا شدن جزیره ای جدید در همسایگی اش در اقیانوس آرام دیگر قدیمیخواهد شد. شرکتی هلندی به نام WHIM قصد دارد جزیره ای به نام "جزیره بازیافت شده" را با استفاده از حدود 44 میلیون کیلوگرم زباله پلاستیکی شناور بر روی اقیانوس آرام به شکلی بسازد که جزیره تمامیانرژی خود را تامین کرده و گنجایش سکونت پنج میلیون انسان را داشته باشد.
با وجود پلاستیکی بودن، این جزیره از نظر ظاهری و زیست محیطی کاملا سبز است. به گفته "رامون نوستر" مدیر شرکت معماری WHIM برنامه جمع آوری و بازیافت پلاستیکها در منطقه احداث جزیره از میزان سفرهای دریایی مورد نیاز برای حمل و نقل مواد خواهد کاست. همچنین انرژی مورد نیاز جزیره با استفاده از انرژی خورشیدی و انرژی امواج دریا تامین شده و ساکنان جزیره میتوانند از خزه ها و جلبکهای دریایی به عنوان سوخت و کود زیستی استفاده کنند.
به اعتقاد "نوستر" آنچه وی قصد خلق کردن آن را دارد میتواند بیشترین بخش آلودگی های پلاستیکی اقیانوس آرام را پاک کرده و در حالی که به دلیل بالا آمدن سطح آب دریاها مناطق ساحلی رو به نابودی گذاشته اند با استفاده از زباله ها منطقه ای جدید و قابل سکونت را در میان اقیانوس آرام بنا کند. ایده بنای این جزیره هنوز در مرحله تکمیل باقی مانده است و شرکت WHIM هنوز زمانی را بری تکمیل آن اعلام نکرده است.
در حال حاضر تیم WHIM در حال مطالعه بر روی نمونه های آجرهای توخالی هستند که از پلاستیک بازیافت شده ساخته شده و با کمک آنها میتوان این جزیره 10 هزار کیلومتری را بنا کرد. این نوع از آجرها از مقادیر کمیپلاستیک ساخته خواهند شد تا امکان شناور بودن جزیره بر روی آب را فراهم آورد.
با این حال سازندگان جزیره بازیافت شده معتقدند به دلیل وجود چرخه جریانهای اقیانوسی در اقیانوس آرام، جزیره در منطقه جغرافیایی خاصی باقی خواهد ماند و این جریانات از سرگردان شدن جزیره و گم شدن آن در میان اقیانوس جلوگیری خواهد کرد.
ساختار ظاهری این جزیره یادآور شهر ونیز در قالبی مدرن است و در میان ساختمانهای پلاستیکی آن شبکه هایی از آب اقیانوس در جریان است. همچنین به گفته "نوستر" از آنجایی که جزیره بازیافت شده اولین و بزرگترین جزیره پلاستیکی و شناور در جهان خواهد بود به طور حتم برای بسیاری از جاذبه های توریستی بالا برخوردار است.
بر اساس گزارش ای بی سی، با این همه تا تکمیل و بنای این جزیره راه درازی در پیش است زیرا تیم WHIM در حال حاضر مشغول بررسی میزان و نوع مواد پلاستیکی شناور در اقیانوس آرام بوده و پس از آن این مواد باید به گونه ای جمع آوری شوند که آسیبی به زیستگاه ها و موجودات زنده دریایی آن منطقه وارد نیاید. این متخصصان همچنین با آسیبهای پلاستیکی ناشی از آفتاب و نمک دریا مواجه خواهند بود که میتواند مواد پلاستیکی را به موادی غیر قابل بازیافت تبدیل کند.
0 نظرات:
ارسال یک نظر